• Acht teams aan de start van de Condrozrally
  • Spannende strijd voor de ereplaatsen
  • Lyssia Baudet versus Clémentine Benoit bij de dames

In de Condrozrally wordt dit weekend de finale verreden van de Clio Trophy Belgium 2022. Voor kersvers kampioen Benoit Verlinde wordt deze vijfde wedstrijd van het seizoen een lange ereronde, want hij stelde de titel veilig in de East Belgian Rally, waar hij zijn derde overwinning boekte. Voor de ereplaatsen zal er op de 18 klassementsproeven in en rond Hoei evenwel nog fel gestreden worden.

Omdat Casper Nielsen, voorlopig tweede in de tussenstand, forfait geeft, kan Jeroen Catelin nog een gooi doen naar de titel van vicekampioen, mits een foutloos optreden in Hoei. Maar wat er ook gebeurt: Verlinde, Nielsen en Catelin zijn in elk geval de drie namen die op het eindpodium van de Clio Trophy Belgium 2022 zullen staan.

Voor de vierde plaats ligt nog alles open. Pierre-Manuel Brasseur heeft de beste uitgangspositie, zeker omdat de Condrozrally bijna letterlijk voorbij zijn deur passeert. Maar hij heeft slechts één puntje voorsprong op Nikolai Bruyneel, die niet aan de start komt, en twee op Xavier Dekeyser, de snelste Master. Alles blijft mogelijk, want ook Lander Depotter, de 19-jarige nieuwkomer, kan nog een gooi doen naar de vierde plaats in de eindstand.

Lyssia Baudet maakt haar debuut

De Clio Trophy verwelkomt in Hoei opnieuw twee dames aan de start. Clémentine Benoit, die een sterke indruk maakte in de Rally van Wallonië, is er opnieuw bij. Zij wordt de grote referentie voor Lyssia Baudet, die voor de eerste keer op nationaal niveau de kleuren van het RACB National Team zal vertegenwoordigen, aan het stuur van een Clio Rally5 ingezet door CRT. De jongedame kon vorig weekend nog proefdraaien op de FIA Motorsport Games, nadat ze bij haar debuut in de Rally van Jalhay haar Clio Rally5 feilloos aan de finish bracht. “Dat is ook mijn doelstelling in de Condrozrally. Ik wil de auto aan de finish brengen en stelselmatig het tempo opbouwen”, aldus een stralende Lyssia Baudet.

Lyssia Baudet wordt in de zwart-geel-rode Clio genavigeerd door Justine Demeestere.

Spanning verzekerd

“We zijn heel blij dat de twee jongedames van de partij zijn in de 48ste Condroz Rally, de slotwedstrijd van de Clio Trophy 2022″, vertelt Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy Belgium bij MY Racing. “Met acht wagens aan de start belooft het opnieuw een spannende strijd te worden, zeker voor de dichte ereplaatsen in de eindstand. Benoit Verlinde kan trouwens ook nog een podiumplaats in het Junior BRC ambiëren. Na de finale in deze Condrozrally gaan we trouwens met zijn allen het geslaagde tweede seizoen vieren, tijdens de feestelijke prijsuitreiking.”

Strijd op hoog niveau

Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België Luxemburg, kijkt ook uit naar de finale van het tweede seizoen van de Clio Trophy Belgium. “Met acht Clio’s Rally5 aan de start wordt eens te meer het succes van onze formule bevestigd. Bovendien tonen de Clio’s telkens weer hun potentieel. In de Condrozrally kijken we bovendien uit naar de strijd tussen de twee Clio’s Rally4 voor de titel in het Junior BRC. Gilles Pyck, onze kampioen van vorig jaar, neemt het opnieuw op tegen Tom Rensonnet, die vorig jaar het vak leerde in de Clio Trophy. Het mooiste bewijs dat de Clio Rally5 voor elke jonge rallyrijder de ideale leerschool is.”