• De inschrijvingen zijn geopend
  • Tarieven ongewijzigd, ondanks een toename van de kosten
  • Aanpassing van de kalender na de annulering van de Aarova Rally Oudenaarde

De Clio Trophy Belgium begint dit jaar aan zijn vierde seizoen. Naar goede gewoonte heeft de toonaangevende trophy in het Belgian Rally Championship (BRC) alle nodige maatregelen genomen om de jaarlijkste inschrijvingskost aan een competitief tarief van 2.000 € incl. BTW te behouden, of 1000 € incl BTW voor deelnemers die in de voorgaande jaren al hebben deelgenomen aan de Clio Trophy en die al beschikken over een officieel racepak.

De formule “just for fun” is bedoeld voor deelnemers die de Clio Trophy Belgium eens willen ontdekken tijdens maximaal één manche. Dan bedraagt het inschrijvingsgeld voor het team amper 700 € incl. BTW voor de betreffende wedstrijd. In die prijs zit de officiële kledij van ALPINE RACING niet inbegrepen. Die inschrijving voor een enkele rally geeft wel recht op punten en premies. Natuurlijk kan dit bedrag in aftrek worden genomen wanneer vervolgens voor het volledige seizoen wordt ingeschreven. De Clio Trophy Belgium blijft de meest competitieve Cup, zowel op het vlak van de prestaties als de kosten.

Aanpassing van de kalender

Na de annulering van de Aarova Rally Oudenaarde, werd beslist om de Omloop van Vlaanderen op te nemen op de kalender Deze wedstrijd wordt gekenmerkt door smalle en gladde asfaltbaantjes in West-Vlaanderen. Het is een echte scherprechter. Deze manche van het BRC is trouwens geen onbekende voor de Clio Trophy Belgium, want de Omloop van Vlaanderen stond ook in 2021 en 2022 al op de kalender.

Het parcours is nog niet gekend, maar het is altijd een moeilijk parcours. Het zijn vaak lokale specialisten die erg snel zijn en het parcours biedt geen foutmarge. Op die proeven kunnen onze jonge piloten hun talent tonen en de reeds gevestigde waarden kunnen showen wat ze nog in hun mars hebben,” benadrukt Sandrine Wanson, de coördinatrice van de Clio Trophy Belgium voor MY Racing, lachend. “Wat de kalender betreft, past die datum perfect in onze planning. Bovendien blijft deze wedstrijd financieel ook betaalbaar, waardoor we trouw blijven aan ons beleid om de kosten te beperken.”

De kalender van de Clio Trophy Belgium telt dit seizoen vijf manches. De Junior-kampioen van 2024 zal een “all in” deelname winnen aan de Rally van Monte-Carlo 2025 aan het stuur van een Renault Clio Rally3.

*27-28 april : Rally van Wallonië
*18 mei : Sezoensrally
*7-8 september : Omloop van Vlaanderen
*28 september : East Belgian Rally
*30 november – 1 december: Spa Rally

“Al drie jaar heeft onze competitie heel wat succes. Verschillende jonge talenten werden ontdekt dankzij onze Trophy. Dit jaar zal geen uitzondering vormen op die regel, want we hebben weer heel wat vragen om informatie gekregen. Trouwens, de Clio Trophy past perfect in het programma om jong talent te ontdekken dat jaren geleden gelanceerd werd door Renault Sport en voortaan in handen is van Alpine Racing,” besluit Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België Luxemburg.